TARGUL BOIERULUI 9-13 APRILIE

Se apropie Sfintele Sarbatori de Paste iar noi vom fi prezenti la Muzeul Taranului Roman, cu produsele noastre 100% naturale, fara conservanti, produse gandite special pentru dumneavoastra.

 Ideea de a produce produse cosmetice de intretine  a incoltit acum doi ani, cu cateva zile inainte de Sfanta Sarbatoare a Pastelui si primul sapun a fost sapunul Earth Soap, sapun cu macerat de isop ."Curăţeşte-mă cu isop şi voi fi curat, spală-mă şi voi fi mai alb decât zăpada." Psalm 51: 7. Au urmat si alte sapunuri, dar nu am uitat ziua cand a incoltit si m-a calauzit aceasta idee.
 Am conceput apoi un alt sapun, in care, in mod magic, credinta se imbina cu beneficiile oferite de natura: sapunul cu coaja de salcie. Cu totii stim ca salcia se duce la biserică spre a fi sfinţită şi cu ea se împodobesc icoanele, uşile şi ferestrele caselor. In popor exista credinta ca cei care nu pot ajunge la biserica, in special din motive de sanatate, trebuie sa fie loviti cu aceste ramuri de salcie binecuvantate, strigandu-se in mod repetat: "Iesi, boala, intoarce-te sanatate!". Apoi se canta: "Nu sunt eu cel ce te loveste/ Ramura de salcie te loveste / Nu tu esti in suferinta / Ramura este cea care sufera / In curând va fi Pastele".


Modul in care aceasta ramura de salcie se pastreaza in gospodarie, este diferit de la o zona la alta. In Moldova si in Bucovina exista credinta ca salcia nu trebuie adusa in casa. Ea se pune intotdeauna afara, la streasina casei. Dimpotriva, in Muntenia si Oltenia, ramurele de salcie se pun la icoane. Oricare ne-ar fi insa traditia mostenita, nimeni nu poate contesta influenta benefica a salciei asupra corpului uman.

In literatura folclorica romaneasca exista multe legende despre salcie. In una din ele se spune ca Fecioara Maria, auzind de Rastignirea lui Hristos, a plecat sa-L caute. Ajungand la malul unui rau, s-a rugat de broasca sa o treaca dincolo, dar aceasta nu a vrut, spunandu-i ca si ea a avut trei copii care au fost omorati de roata unei carute si nu a mai plans dupa ei. Fecioara a blestemat-o sa se usuce, dar sa nu putrezeasca niciodata. Asa a ajuns la salcie, cea care si-a facut ramurile punte pentru a o ajuta pe Fecioara sa treaca raul. Fecioara a binecuvantat-o, ca niciodata sa nu arda, sa rodeasca si sa se inmulteasca oriunde s-ar aseza.


 Va multumim si va asteptam.
Echipa MILEDY NATURALS

Niciun comentariu: