Târg de Dragobete

Targ cu mesteri si produse traditionale, de Dragobete

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 21 Februarie 2014 10:00 -Duminică 23 Februarie 2014
Muzeul Taranului Roman (Soseaua Pavel Dimtrievici Kiseleff, Nr. 3, Sector 1)

Sunteti invitati sa vizitati ” Targ cu mesteri si produse traditionale”, organizat intre 21 si 23 februarie in curtea Muzeului National al Taranului Roman. 
Cum sarbatoarea dragostei la romani, Dragobetele, se apropie, puteti targui de aici tot felul de obiecte lucrate cu multa migala de mesteri populari, pe care sa le daruiti persoanelor dragi. Veti putea alege intre obiecte din lemn sau ceramica, din piele sau os, ii sau icoane, bijuterii si martisoare.
Pentru ca in acesta sambata sunt Mosii de Iarna, gospodari din diferite zone ale tarii s-au pregatit cum se cuvine cu branzeturi si mezeluri facute dupa retete traditionale, cu dulceturi, serbet, zacusca si muraturi, cozonaci moldovenesti, poale-n brau si placinte de Turnu, miere si ulei presat la rece, paine cu ceapa si cu seminte, vin din Vrancea si Palinca de Bihor.
Pentru colecţionari vor fi la targ antichităţi ţărăneşti şi mobilier vechi, costume populare autentice si nenumarate alte obiecte incarcate de istorie.
Toti cei prezenti se vor putea ospata cu preparate proaspat gatite: sarmalute cu mamaliguta, carnacoiri si pastrama, insotite dupa voia fiecaruia cu un pahar de vin sau ceai.
Copiii sunt invitati sa fie artizani de martisoare la atelier condus de d-na Cristina Vasilescu. Programul atelierului este sambata intre orele 13.00-17.00 si duminica intre 10.00-15.00. Inscrieri se fac la telefon 0733051279 sau e-mail: artis.sapientia@yahoo.com, iar taxa este de 15 lei pentru pachetul minim.
Va asteptm cu drag! 

Trimiteți un comentariu