Vreau sa va spun aici povestea sapunurilor naturale MILEDY NATURALS. E o poveste scurta dar, dupa ce o cititi, sper sa intelegeti mai bine cum se nasc aceste minunatii si de ce ne fac atat de bine.
Sa ne imaginam ca ne aflam intr-o sala de bal, un bal tinut la curtea unui conte. Uleiul este contele, hidroxidul de sodiu este contesa. Prin dans (in cazul nostru, prin agitare), uleiul (contele) si solutia de apa cu hidroxid de sodiu (contesa) reactioneaza si se transforma in sare de sodiu, in cazul nostru sapun. Dar in sala de bal soseste si un invitat de onoare, un mare print (uleiul activ), care nu si-a gasit pereche. Este un print bun, bogat si frumos, care asteapta pereche potrivita. Uleiul activ, adaugant in acest moment, nu are cu cine sa reactioneze si nu se poate transforma in sare de sodiu ramanand ulei cu propietati active. De bunatatea, bogatia si frumusetea lui vom beneficia noi, cei care folosim sapunurile MILEDY NATURALS.
|
1.Va prezint baza (contele) sapunului natural MILEDY NATURALS
Fiecare bucata de sapun contine cel putin 5 uleiuri vegetale
|
ULEI DE MASLINE- folosit pentru a hrani si proteja pielea si pentru a combate efectele imbatranirii , atrage umezeala la nivelul pielii.
ULEI DE PALMIER-ofera propietati emoliente, duritate fiecarei bucati de sapun si longevitate
ULEI DE COCOS-emolient, antimicrobian, antioxidant, antibacterian, flolosit in sapunuri produce o spuma pufoasa
ULEI DE RICIN- liniştitor, bogat în acizi graşi, acţionează ca un umectant pentru a atrage umezeala la nivelul pielii şi a părului, oferă o spuma bogata cremoasa
UNT DE SHEA- acesta poate fi utilizat pentru a elimina eczemele, dermatita si multe alte afectiuni cutanate. In plus reoxigeneaza si lasa tenul curat.
UNT DE CACAO-recomandat pentru piele crapata , piele uscată, piele matura, vergeturi, iritatii ale pielii, şi riduri.
ULEI DE STRUGURI-are un efect tonic si revigorant asupra pielii, hidratand pielea si lasand-o elastica, polifenolii din struguri stimuleaza activitatea unor enzime detoxifiante, actioneaza asupra microcirculatiei, iar efectul este o piele mai bine hranita, cu un aspect sanatos.
2. Substanta activa a sapunului natural MILEDY NATURALS- (printul, uleiul sau substanta adaugate la finalul procesului de pregatire a sapunului).
ULEI DE AVOCADO- Are proprietati hidratante, emoliente, antirid, cicatrizante, antibacteriene.
ULEI DE MIGDALE DULCI-catifeleaza si pastreaza stralucirea pielii, hidrateaza pielea in profunzime,calmeaza iritatiile si inflamatiile de la nivelul pielii, intarzie procesul de imbatranire, hraneste pielea, facand-o neteda si moale, calmeaza pielea uscata, mancarimile pielii si eruptiile cutanate de pe corp.
ULEI DE GRAU- favorizeaza eliminarea celulelor moarte de pe suprafata pielii, hrănitor, bogat,emolient,regenerant,protector,antioxidant.
CAFEA -neutralizeaza radicali liberi care determina imbatranirea prematura si multe alte boli de piele, actioneaza ca un astringent de protecţie solară,, absorbe mirosurile şi un bun ingredient anti-celulita
ARGILA- contine saruri minerale care energizeaza si remineralizeaza , absoarbe murdărie precum şi toxinele din piele, creste spuma, şi dă culoare naturala sapunurilor noastre
FRUNZE DE NUC-Aceste frunze au calitati astrigente, ajutand la curatarea sebumului si inchiderea porilor.Uleiul volatil din compozitie are proprietati antiseptice si de calmare.Baile generale cu frunze de nuc se fac pentru tratarea bolilor de piele, exeme, urticarie, bube purulente, furuncule.
COAJA DE STEJAR (macerat)- Stejarul este folosit de multa vreme in scop medicinal pentru proprietatile sale astringente, datorita continutului ridicat in tanin. Bun antiseptic, cicatrizant, ajuta la vindecarea deferitelor boli de piele, in transpiratia excesiva a mainilor si picioarelor, previne slabirea radacinii parului.
- COAJA DE MESTEACAN (infuzie)- cand pielea este afectata de imperfectiuni precum pistrui, pete, cosuri etc,proprietatile astringente ale mesteacanului sunt extrem de eficiente in tratarea acestor anomalii.frunzele de mesteacan au proprietati benefice pentru a opri caderea parului, preparatele din aceasta planta scad transpiratia picioarelor si astfel previne mirosul neplacut care apare cand in sudoare se dezvolta micro-organisme.
- COAJA DE SALCIE (infuzie)- contine o substanta asemanatoare aspirinei, cu efect cicatrizant şi hemostatic prin conţinutul de tanin, acţionând favorabil în hemoroizi, ulceraţiile pielii, răni, psoriazis. În caz de artroză, sunt indicate băi locale cu decoct concentrat din scoarţă de salcie şi scoarţă de stejar.
- SPIRULINA bio-Spirulina este recunoscuta datorita propietatilor de regenerare celulara si de incetinire a procesului de imbatranire, ajuta si mentine elasticitatea pielii.
ACEROLA-este denumita si visina de Barbados, fructele sale sunt o sursa extrem de concencentrata in vitamine, cu efecte astringente, tonifiante,remineralizeaza, cicatrizeaza, stimuleaza sinteza de colagen fiind apreciat ca agent antiimbatranire.
MACERAT DE GALBENELE-Creste capacitatea de lupta a organismului impotriva infectiilor, avand actiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene si antifungice.
MACERAT DE ISOP-ofera calitati antiseptice, previne senzatia de mancarime sau uscaciune, hidrateaza si regenereaza pielea matura si uscata.
CATINA PULBERE BIO- vindeca eczeme, arsuri, degeraturi, alergodermii, psoriazis, rani. Contine vitamine liposolubile: vitaminele D, E, F, K, beta-caroteni, produsi polifenolici cu activitate puternic antiinflamatoare, lecitine (saruri de Ca si Mg), acizi grasi nesaturati (acidul gama-linoleic ca precursor al multor enzime organice).
MACERAT DE CARITA-Cercetarile moderne au demonstrat ca aceasta planta contine, de fapt, fitochimicale – substante cu rol antioxidant, anti-infectios, antibiotic, anti-parazitar, antifug, anti-microbian, antiseptic,anti-spasmodic. Folosit pentru micoze cutanate, candidoze, eczema, pitiriazis, arsuri solare.Acest ulei intra in compozitia produselor de prevenire a fotoimbatranirii , crème pentru ten matur, contur ochi, lotiuni dupa soare) si ca agent de intretinere a pielii.
MACERAT DE GOJI (catina tibetana)- antioxidant puternic,antibacterian, mai multa vitamina C decat portocalele, vitamina E, indeparteaza stratul de celule moarte ale pielii, ajuta la stimularea productiei de colagen, ne ajuta sa dobandim o piele mai neteda si mai ferma.
MACERAT DE ROSTOPASCA- folosită şi în tratarea tuberculozei pielii, a rănilor, fistulelor, psoriazisului, negi, pecingine, fortifică părul si indeparteaza matreata.MACERAT DE URZICA-extractul de urzica accelereaza procesul de regenerare, anti-inflamator, antiseptic, cicatrizant si datorita continutului ridicat de clorofilă are efect de stimulare, tonic, anti-rid.
MACERAT DE SALVIE- propietati antiseptice si antibacteriene, poate fi utilizat pentru prevenirea si tratarea infectiilor,curata, reduce petele de pigmenti si aspectul poros al pielii.
CEARA DE ALBINE- ceara de albine inmoaie pielea, atenueaza procesele inflamatorii si are efect cicarizant.
ULEIUL ESENTIAL DE LAMAIE- vindeca si regenereaza pielea imbatranita. Tamponarea tenului cu ulei de citrice este considerata una dintre cele mai rapide metode de curatare a acneei.
ULEIUL ESENTIAL DE GREPFRUIT- proprietati anti-infectioase, anti-inflamatorii, anti-septice, tonifica si intinereste pielea. Este utilizat cu succes in tratarea acneei, tenului gras, celulitei.
ULEIUL ESENTIAL DE CUISOARE-uleiul de cuisoare este recomandat in toate tipurile de ingrijire a pielii, in special in tratamentul pielii acneice.
ULEIUL ESENTIAL DE ROZMARIN- este utilizat pentru ingrijirea, tonifierea si hidratarea pielii. In plus, ajuta la netezirea ridurilor, reduce liniile fine, curata acneea si minimizeaza aspectul inestetic al varicelor si capilalelor sparte.
ULEI ESENTIAL DE SCORTISOARA- are calitati antiinflamatorii, antimicrobiene, antivirale, antifungice si hipoglicemiante.
ULEI ESENTIAL YLANG-YLANG-Are efect sedativ si calmant asupra sistemului nervos favorizand relaxarea. El este util in anxietate, depresie, stress, stari tensionate
ULEI ESENTIAL DE MENTA- este recomandat în tratamentul tenului gras, congestionat şi în tratamentele anticelulitice. Fortifică mecanismele imunitare ale pielii, vitalizează şi tonifică pielea, stimulează schimburile de substanţe la nivel celular.
ULEI ESENTIAL DE MELISA-este un ulei calmant, analgesic, sedativ, relaxant, un bun tonic al sistemului nervos
ULEI ESENTIAL DE LAVANDA-din cele mai vechi timpuri pina in zilele noastre lavanda este folosita pentru imbaiere, vindecarea arsurilor minore (inclusiv cele cauzate de soare), taieturi, zgirieturi, inflamatii, eczeme, dermatite, impotriva starilor de ameteala, a durerilor de cap, insomniei, migrenelor, greata, infectii bacteriene, acnee, furuncul, reumatism si artrita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu